Tekintettel arra, hogy új tenyészetet akartunk, így új kennelnevet is váltottunk, ez lett az Arany-Sárkány dobermann kennel. Az  Arany-Sárkány kennel első alma egy Csehszlovák barna kantól született, a kutya neve Cabo z. Lesnateho Kraje Jaguár v. Weinberge kölyke. Az anya Naplemente Arry. Ez volt az "A" betűs alom. A következő "B"betűs alom szintén Naplemente Arry szukától és a Vadászati Világkiállításon Világgyőztes címet nyert Ariel v. Donautal kantól  született. A szukák neveire még ma is emlékszem: Bíbor, Bara, Brenda, Bodza.  A kanok:  Barell, Benett.....stb.  Ebből az alomból került Norvégiába Erling Aasheimhez, a Norvég Dobermann Klub elnökéhez 2 kutya, melyekért cserébe kaptam a Doberhill Black Earl-Song fekete kan kutyát és Doberhill Black Elfi fekete szukát 1975-ben.
Ezek a kutyák áttörést jelentettek a minőségi dobermann tenyészetünkben, sőt országos szinten is javítottak a Magyar Dobermann állományon.

Ariel v. Donautal világgyőztes kannal sokan mások is fedeztettek jó eredménnyel, pl. Csépai Istvánné Naplemente Borek nevű kanja sok, sok győztes címet ért el. Fedeztetett még Szőgyi Ottó, Lapéta  József, Líbor  Lajos is. 

Picit előre ugrottam, megjegyezni kívánom még,hogy 1973. 07.31-ig összesen 1483 dobermannt törzskönyveztek az országban.

1973-tól 1998-ig tagja voltam az AKC Dobermann klubjának. Ha másért nem, hogy rálátásom legyen az USA dobermann állományára. Sok nagyon jó minőségű újság került a birtokomba, pl. mint a Dobermann Quarterli szines magazin, gyönyörű kutyákkal.
Később az 1980-as évek elejétől tagja voltam még az NSZK Dobernmann Verein-nek, ha másért nem azért, hogy rendszeresen kapjam az Unser Dobermann című havi újságokat.

Sokan mások is hoznak be import kutyákat, s aki tud, kimozdul külföld felé pároztatni.

Csépai István importált az NDK-ból 2 kant, Lux v. Kyffhausert és később Addi v. Neandertahl-t. Újabb és újabb tenyészetek jelennek meg, így pl. Békéscsabán Filyó Mihály, Békésen Boskó László, Budapesten a régi öregek után, Zeidl József Valdimóra kennelnéven tenyészt, Arnóthy Attila Diabora, Pettkó Csaba Sierra ÉS MÉG SOKAN MÁSOK...

A behozott Doberhill kutyákkal Ferencz Csabáné mellett Csépai Istvánné, és Bozsik László tenyészt jó eredményekkel. A későbbiekben mások is importáltak kutyákat, igy pl. Petneházi Sándor Canadából, Robs Diamond-ot, Bihari Ferenc Hollandiából Ottmar  v. Franckenhorst-ot, Polgár József Lengyelországból Doxa z. Podoku Polkát, Zelenyánszki András Németországból Prinz v. Weinberge -t, Zeidl József Annuschka v. Ashenbach nevű  szukáját.  
Nagyon sokan hasban importálnak Sapo v. Hagenstern-től, Armin v. der Eich-től, Bronco v.drei Dreibirkentől. Talán itt megjegyzendő, hogy Bronkótól Dr. Kovács Béla Vacer Diana nevű szukája talán a legszebb. Jelentős és szép alom született Ürgeháti Maja Fitostól és a  Holland Abbas v. Egeloh nevű kantól Csépai Istvánné "K" betűs alomjában. 


Mára azt hiszem elég volt.  Feltöltök még jó pár képet, amit ígértem:


Filyó Mihály 

 

Csépai Judit és Isván - a "K" betűs alom

   
     

 
     
     
     
 
     
     
     
     
     

 

 

Csabagyöngye Merci Algi - 1971

Friss híreink